Skip to main content

In deze serie over la casa (het huis), zijn la cocina (de keuken), el salón (de woonkamer) en el baño (de badkamer) al omschreven. In deze aflevering van de podcast gaan we in het Spaans je slaapkamer omschrijven.

Hieronder kun je de aflevering beluisteren en oefenen met de woordenschat in Quizlet.

In het verhaal komen verschillende werkwoorden voor die een cambio vocálico hebben oftewel een klinkerwissel, zoals bijvoorbeeld dormir -> duermo, soñar -> sueño, poder -> puedo. Over dit soort werkwoorden kun je binnenkort in een aparte post meer lezen.

Podcast

Luister hier naar de podcast aflevering en oefen daaronder met alle woordenschat in de Quizlet app.

Oefen de woorden en uitdrukkingen in Quizlet

Wil je meer kunnen dan alleen maar in het Spaans je slaapkamer omschrijven? Ben je toe aan een volgende stap in het leren van Spaans en wil je het spreken met regelmaat in de praktijk oefenen met mij als cheerleader, coach en motivator? Dan is één van de taal.guru online groepscursussen Spaans misschien iets voor jou. De cursus Spaans 1.0 voor beginners of Spaans 1.1 (als je alle afleveringen van de podcast tot nu toe al hebt gevolgd).