Skip to main content

Er zijn veel redenen om Spaans te leren en de liefde kan daar één van zijn. Hoe mooi is het als je verliefd bent op iemand uit Spanje of Latijns-Amerika en je jouw geliefde in hun eigen taal kunt vertellen hoe gek je op ze bent. Ik wil de mooiste woorden en uitdrukkingen waarmee je kunt praten over de liefde in het Spaans graag met je delen.

Vertel de liefde van je leven in het Spaans hoeveel je van hen houdt met deze Spaanse liefdeswoorden.

Te adoro mi corazón: Ik adoreer je mijn lieverd

Als je iemand nog maar net kent en je vind diegene leuk, dan kun je dat zeggen met:

  • Me gustas (ik vind je leuk)
  • Me gustas mucho (ik vind je erg leuk)

Ik hou van je in het Spaans is:

  • Te quiero
  • Te amo

Er zijn ook veel lieve namen die je jouw geliefde kunt geven. Spreek jouw geliefde aan met deze liefkozingen in het Spaans :

  • Cariño (lieverd)
  • Tesoro (schat)
  • Cielo (hemel)
  • Corazón (hart)
  • Amorcito (liefje)
  • Mi amor (mijn lief)
  • Mi vida (mijn leven)
Quiero estar contigo para siempre: Ik wil voor altijd bij jou zijn

Als je iemand echt helemaal geweldig vind, gebruik dan deze uitdrukkingen:

  • Me vuelves loco / loca  (Je maakt me gek)
  • Te adoro (Ik vind je geweldig)
  • Eres tan guapo / guapa (Je bent zo mooi)
  • Sueño contigo (Ik droom over jou)
  • Eres el amor de mi vida (Je bent de liefde van mijn leven)
  • Quiero estar contigo para siempre (Ik wil voor altijd bij jou zijn)

Oefen de woordenschat over de liefde in het Spaans met Quizlet

Met deze zinnen en uitdrukkingen kun je jouw geliefde de liefde in het Spaans  verklaren. Wil je meer dan dat en ook over alledaagse dingen een gesprek kunnen voeren (ook best handig), download dan hier het gratis E-Book Spaans leren in 8 weken en leer de basis van de Spaanse taal om alvast eenvoudige gesprekken te kunnen voeren.

3 Comments

 • Annelies schreef:

  Hoi Linda, in jouw podcast die ik met veel plezier beluister, heb je het over een handig liedje om de vervoegingen van werkwoorden te onthouden. Dat liedje zou op deze site staan, maar ik zie het niet. Ik ben benieuwd waar ik het kan vinden!

 • Linda Metz schreef:

  Hola Annelies, heel leuk om te lezen dat je de podcast met veel plezier luistert. Het liedje dat ik bedoelde vind je in deze post: https://onlinespaansleren.es/2021/04/12/hablar-bailar-comprar/

 • Reromfex Himself (Dick Steegh) schreef:

  Muchas gracias. Linda.

  Es kijken of ze hier nog weerstand aan kan bieden.

  Saludos,

  Dick